***       Водещите вечерни новини       на

...
   ***       Водещите вечерни новини       на
Коментари Харесай

Водещите новини! На посещение у нас: лидерката на беларуската опозиция Светлана Тихановская. Осъдиха „Шейново“ за разменените бебета

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 5 март   

 

„ Примерът на Беларус е прегледен и печален образец за това по какъв начин в една развита европейска страна, с доста положително обучение, просвета, технологии и развита стопанска система, може да бъдат счупени, казано разговорно, демократичните правила. Резултатът от това да бъде установяването на една тирания, която не разрешава развиването на каквото и да било опозиционно или демократично придвижване в страната “.

Това съобщи министър председателят Николай Денков след срещата си с водача на беларуската съпротива Светлана Тихановская в Министерския съвет. 

„ Ако имаш друго мнение изборът е - или да попаднете в пандиза или да напуснете страната. Това е образец, който всички би трябвало да имаме. Няма страна, която да е застрахована от такова развиване. Единствената застраховка е да бъдат спазвани демократичните правила.  

Да няма хора, които да имат неограничена власт “, уточни още Денков.

***

Премиерът Николай Денков подава оставката си в Народното събрание, оповестиха от Министерския съвет.

Припомняме, че съгласно соговорката сред " Продължаваме промяната - Демократична България " и ГЕРБ - Съюз на демократичните сили, Денков трябваше да подаде оставка на 6 март. 

***

Лидерите на " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ), отпред с Николай Денков, ще преговаряме с екипа на ГЕРБ-СДС, сподели Кирил Петков в Народното събрание по отношение на плана на съглашение на ГЕРБ-СДС за взаимно ръководство в границите на мандата на 49-ото Народно заседание и механизма за взимане на решения. 

***

„ Днес Бойко Борисов ми се видя доста омекнал. Негови някогашни министри се държаха като мажоретки на Националното заседание на ГЕРБ и да помпат мускули там. 

Делян Добрев е основен енергетик на ГЕРБ и не стопира да подлага на критика, само че не съм го чул дума да обели за Руски поток и " полегнала " ли е България пред Путин. 

Бойко Борисов беше оповестил, че до 8 март би трябвало да се случи всичко или отиваме на избори. Ние едвам през днешния ден получихме плана на съглашение в случай, че от ГЕРБ твърдяха, че този документ е подготвен от преди пет дни. 

За нас най-важно е да се решат проблемите с регулаторите и да се довърши правосъдната промяна. Аз на никое място не видях в този документ ГЕРБ да приказва за проблеми с основния прокурор. Аз персонално приканих господин Сарафов да напусне поста си до момента в който текат следствията за Нотариуса и " Осемте джуджета " “.

***

Майката, подала сигнала за разменените бебета, осъди болница „ Шейново ”, предава NOVA. Решението е на Софийски градски съд.

Семейството заведе иск против лечебното заведение за претърпени неимуществени вреди. Той беше в размер на 300 000 лева Съдът е решил, че фамилията следва да бъде обезщетено със 100 000 лева

За скандалния случай стана ясно в края на 2022 година, а при започване на предходната година децата бяха върнати на биологичните им родители. 

***

Генералният шеф на Международната организация за атомна сила (МААЕ) Рафаел Гроси отпътува през днешния ден за Русия, където ще се срещне с президента Владимир Путин и ще разиска " рисковата " обстановка в украинската Запорожка АЕЦ, съобщи Франс прес.

„ Смятам, че е доста значимо да поддържаме това високо равнище на разговор и с двете страни " в спора, съобщи Гроси през вчерашния ден при откриването на тримесечната среща на Управителния съвет на МААЕ във Виена.

***

Ръководителят на съветската отбранителна компания „ Ростех “ Сергей Чемезов съобщи на 4 март, че най-модерният съветски главен военен танк Т-14 „ Армата “ е постъпил на въоръжение в съветската войска, само че няма да бъде ситуиран в Украйна. Според него това се дължи на високите разноски, ограничаващи огромното произвеждане.

Към днешна дата е съвсем несъмнено, че ОБТ (основен военен танк) Т-14 „ Армата “ не е бил ситуиран в Украйна. Това е доста евентуално заради евентуалните вреди за репутацията при загуба на „ влиятелната “ машина в борба и условието за произвеждане на по-големи количества ОБT, което може да бъде задоволено единствено от други разновидности, е изводът, който прави английското разузнаване.

***

Френският президент Еманюел Макрон прикани през днешния ден в Прага съдружниците на Украйна „ да не бъдат страхливци “ пред лицето на една „ станала неудържима “ Русия, като наподобява направи връзка със противоречивите си мнения по отношение на опцията за изпращане на западни войски в раздираната от война страна, съобщи Франс прес.

***

Международният углавен съд (МНС) издаде заповед за арест на командващия стратегическата авиация на Русия генерал-лейтенант Сергей Кобилаш и командващия съветския Черноморски флот адмирал Виктор Соколов, излиза наяве от прессъобщение на МНС, представено от ТАСС.

В изказването се отбелязва, че двамата носят отговорност за военни закононарушения и закононарушения против човечеството, осъществени в подтекста на спора в Украйна.

***

Израелската войска заяви, че е разрушила най-големия тунел на " Хамас ", откриван в миналото в линията Газа, съобщи ДПА.

***

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР